HVĚZDY SHOWBYZNYSU 2013 (možná) až 2017

23. 10. 2013 8:00:00
TAK SE NÁM TO BLÍŽÍ. Od pátku do soboty budeme volit poslance. Ty, kteří nám budou až další 4 roky schvalovat zákony, podle kterých se budeme řídit. Ty, které uvidíme skoro každý den v televizi, jako největší hvězdy showbyznysu. Minimálně z těchto dvou důvodů stojí za to, k volbám jít a zvolit si ty poslance, u kterých existuje alespoň naděje, že zákony budou schvalovat mozkem, nikoliv jiným orgánem, a kteří v nás nevyvolají nepříjmemné pocity v žaludku, jen když je spatříme. Takový je, řekl bych, v současném parlamentu dost.

Já osobně žádnou stranu, která v parlamentu minulé 3 roky byla, volit nebudu.


ČSSD - strana, která bezostyšně kradla, když byla u vlády (MUS apod.), dokázala vyprodukovat dluh 100 mld. i když byl růst HDP na úrovni 6 % (ministr financí Sobotka), stále bezostyšně krade v krajích - Rath, Vaňhová, Palas, Březina aj.. A po 23 letech ve vrcholné politice slibuje, že prosadí fungující stát. Co dělali minulých 23 let?

ODS - strana která posledních deset let zdárně spěje ke svému zániku. Kradli a opájeli se mocí, tak suveréně, že když začala fungovat policie a státní zastupitelství, tak nemohli uvěřit tomu, že zákony opravdu platí pro všechny. Seznam kauz byl byl dalekosáhlý - Od kauzy Bém-Janoušek, Drobil-Knetig, uplácení poslanců Tluchoře a spol. Zoufalství ODS (volte pravici) dokládá fakt, že lídryně Němcová i předseda Kuba otevřeně mluví o koalici s ČSSD...

TOP 09 - tak to jsou specialisté na neumětelství - na co šáhli, to se jim nepovedlo. S-karty, důchodový pilíř, církevní restituce, pokus o ekologický supertender za 100 miliard, ve kterém se ani nevědělo, za co vítěz dostane zaplaceno, k tomu zmanipulované zakázky na informační systémy pod vedením Drábka a Šišky, projekt státní pokladny, který měl fungovat už v roce 2010 a stát 2 miliardy, a který s bídou funguje nyní, a stál 5 miliard. A k tomu Miroslav Kalousek, který byl např. ministrem financí po celou dobu, kdy nám Švýcarsko nabízelo spoluúčast v procesu Mostecké uhelné a jeho 15 miliard nezajímalo.... Pan předseda Schwarzenberg už také pravděpodobně ztrácí soudnost, protože stejně jako šéfové ODS mluví o možné koalici s ČSSD.... Pravice, levice... hlavně že je pustí k veslu.

KSČM - strana, která nedělá vůbec nic a z toho těží volební preference. Tomu říkám potenciál, aby se něco změnilo, natož zlepšilo. KSČM už pár let spoluvládne v krajích s ČSSD. A velmi zdárně se ji podařilo přizpůsobit se zavedenému systému. Krade se dál. A KSČM je zdá se v největší pohodě. S KSMČ bychom si tedy pomohli. Lidé jako Filip a Dolejš jsou v parlamentu dlouhá desetiletí. A vzpomene si někdo, na něco pozitivního, co by udělali?

ZAJÍMAVÝ SEZNAM KAUZ (spočítejte, kolik jich má ČSSD - strana, kterou chce volit více než 25 % lidí...):
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_politických_afér_v_Česku

VTIPNÉ MOMENTY, KTERÉ MĚ BĚHEM PŘEDVOLEBNÍ KAMPANĚ ZAUJALY:

TOP 09 - Na svém stranickém webu zveřejnili informaci, že České republice ušetřili 270 miliard! Bohužel už se více nerozepsali, jak to provedli.

KSČM - Na dotaz, proč nemají transparentní účet k volbám 2013, prohlásili, že o něm usilovně jednají a bude k dispozici v dalších volbách. Asi si také představujete tým ekonomických expertů a právníků KSČM, kteří vyjednávají v bance o zřízení účtu.

ČSSD - Musím říct, že jejich bildboardy jsou fascinující. Nejdříve Sobotka, který ukazuje na text Prosadíme fungující stát. To je samo o sobě na zlatou medaili. Ale ČSSD chce víc. Vedle Sobotky se v další fázi kampaně objevil Zaorálek, Sobotka stojí a ukazuje stále stejným způsobem, ale už ukazuje na Zaorálka - fungující stát zajistí Zaorálek, tedy alespoň v Moravskoslezském kraji. Zaorálek se nakonec v Moravskoslezském kraji objevil na bildboardech s dvojicí neznámých politiků - kompozice ve mě vyvolala dojem, jako by se jednalo o účinkující ve Stardance, nebo účastníky švédské trojky.

Na závěr hádejte, kdo se skrývá za níže uvedenými funkcemi:
1. Poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. 2. Člen volebního výboru sněmovny. 3. Člen zemědělského výboru sněmovny. 4. Člen Meziparlamentní skupiny Česko - Rakousko ve sněmovně. 5. Člen Rady vlády pro záležitosti romské menšiny. 6. Člen Rady vlády pro energetickou a surovinovou strategii ČR. 7. Hejtman a člen rady Jihomoravského kraje (JMK). 8. Zastupitel Jihomoravského kraje Předseda Rady hospodářské a sociální dohody JMK. 9. Předseda Bezpečnostní rady JMK. 10. Předseda poradního sboru hejtmana pro otázky koncepce zdravotnictví JMK. 11. Předseda Asociace krajů České republiky 12. Člen Komise Rady Asociace krajů ČR pro dopravu. 13. Místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod. 14. Člen monitorovacího výboru ROP NUTS 2 Jihovýchod 15. První místopředseda (a člen ÚVV) ČSSD. 16. Člen politického grémia ČSSD. 17. Člen KVV ČSSD Jihomoravského kraje. 18. Místopředseda OVV Brno-venkov ČSSD. 19. Stínový ministr zemědělství a venkova ČR za ČSSD. 20. Garant zemědělské ústřední odborné komise ČSSD. 21. Předseda dozorčí rady akciové společnosti Cíl. 22. Předseda Politické rady CENTROPE. 23. Člen správní rady Masarykovy univerzity Brno. 24. Člen správní rady VUT Brno. 25. Člen správní rady Mendelovy univerzity v Brně. 26. Člen správní rady Veterinární a farmaceutické univerzity Brno. 27. Člen Řídící komise se statusem rozhodovacím Moravian science centre Brno. 28. Předseda valné hromady Jihomoravského inovačního centra. 29. Předseda Dozorčí rady Vinařského fondu ČR. Ano, je to Michal Hašek. Kolik toho při svém zaměstnání stíháte vy?

VYBÍREJTE S ROZUMEM!

Autor: David Hyšpler | středa 23.10.2013 8:00 | karma článku: 15.02 | přečteno: 465x

Další články blogera

David Hyšpler

Vzhůru k bankrotu, psanci

Co se brzy stane - Internet bude jen Ruský - dojde k odstřizení od internetu globálního - na tom už se pracuje.Všechny západní produkty, které firmy odmítnou do Ruska dodávat budou propagandou označeny za špatné a jejich prodej bu

11.3.2022 v 14:13 | Karma článku: 14.53 | Přečteno: 502 | Diskuse

David Hyšpler

BOJ PROTI DRAHÉMU BENZÍNU A NAFTĚ

Benzín drahne. Nepamatuji, že by někdy stál tolik. Člověk má přirozeně pocit, že je nutno nakoupit rychle, než zdrahne ještě víc. Optimálně naplnit kanystry. Úplně tomu rozumím.

8.3.2022 v 6:30 | Karma článku: 8.43 | Přečteno: 401 | Diskuse

David Hyšpler

Ruský záklaďák

Byl jsem na vojně - v devadesátých letech. A pokud v Rusku probíhá základní výcvik běžných vojáků (ne profesionálů) jako u nás, nevidím se, že Rusko dle plánu během tří dnů nevyhrálo a pravděpodobně nevyhraje.

8.3.2022 v 0:07 | Karma článku: 23.22 | Přečteno: 717 | Diskuse

David Hyšpler

Moc = peníze, atomová bomba = smrt

Putin se přepočítal, není to ekonom a zdá, že se kolem sebe nemá nikoho, kdo by mu dokázal vysvětlit, proč bude Německo a USA, vždycky mocnější než Rusko...

3.3.2022 v 13:50 | Karma článku: 14.92 | Přečteno: 309 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.79 | Přečteno: 501 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 27.31 | Přečteno: 1581 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 476 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 267 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 684 | Diskuse
Počet článků 16 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1672

Je mi 45, OSVČ, ženatý, 2 děti. Mými koníčky jsou film, nezávislá hudba, ochotnické divadlo.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...