Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

HVĚZDY SHOWBYZNYSU 2013 (možná) až 2017

TAK SE NÁM TO BLÍŽÍ. Od pátku do soboty budeme volit poslance. Ty, kteří nám budou až další 4 roky schvalovat zákony, podle kterých se budeme řídit. Ty, které uvidíme skoro každý den v televizi, jako největší hvězdy showbyznysu. Minimálně z těchto dvou důvodů stojí za to, k volbám jít a zvolit si ty poslance, u kterých existuje alespoň naděje, že zákony budou schvalovat mozkem, nikoliv jiným orgánem, a kteří v nás nevyvolají nepříjmemné pocity v žaludku, jen když je spatříme. Takový je, řekl bych, v současném parlamentu dost.

Já osobně žádnou stranu, která v parlamentu minulé 3 roky byla, volit nebudu. 

ČSSD - strana, která bezostyšně kradla, když byla u vlády (MUS apod.), dokázala vyprodukovat dluh 100 mld. i když byl růst HDP na úrovni 6 % (ministr financí Sobotka), stále bezostyšně krade v krajích - Rath, Vaňhová, Palas, Březina aj.. A po 23 letech ve vrcholné politice slibuje, že prosadí fungující stát. Co dělali minulých 23 let?
ODS - strana která posledních deset let zdárně spěje ke svému zániku. Kradli a opájeli se mocí, tak suveréně, že když začala fungovat policie a státní zastupitelství, tak nemohli uvěřit tomu, že zákony opravdu platí pro všechny. Seznam kauz byl byl dalekosáhlý - Od kauzy Bém-Janoušek, Drobil-Knetig, uplácení poslanců Tluchoře a spol. Zoufalství ODS (volte pravici) dokládá fakt, že lídryně Němcová i předseda Kuba otevřeně mluví o koalici s ČSSD... 
TOP 09 - tak to jsou specialisté na neumětelství - na co šáhli, to se jim nepovedlo. S-karty, důchodový pilíř, církevní restituce, pokus o ekologický supertender za 100 miliard, ve kterém se ani nevědělo, za co vítěz dostane zaplaceno, k tomu zmanipulované zakázky na informační systémy pod vedením Drábka a Šišky, projekt státní pokladny, který měl fungovat už v roce 2010 a stát 2 miliardy, a který s bídou funguje nyní, a stál 5 miliard. A k tomu Miroslav Kalousek, který byl např. ministrem financí po celou dobu, kdy nám Švýcarsko nabízelo spoluúčast v procesu Mostecké uhelné a jeho 15 miliard nezajímalo.... Pan předseda Schwarzenberg už také pravděpodobně ztrácí soudnost, protože stejně jako šéfové ODS mluví o možné koalici s ČSSD.... Pravice, levice... hlavně že je pustí k veslu. 
KSČM - strana, která nedělá vůbec nic a z toho těží volební preference. Tomu říkám potenciál, aby se něco změnilo, natož zlepšilo. KSČM už pár let spoluvládne v krajích s ČSSD. A velmi zdárně se ji podařilo přizpůsobit se zavedenému systému. Krade se dál. A KSČM je zdá se v největší pohodě. S KSMČ bychom si tedy pomohli. Lidé jako Filip a Dolejš jsou v parlamentu dlouhá desetiletí. A vzpomene si někdo, na něco pozitivního, co by udělali? 
ZAJÍMAVÝ SEZNAM KAUZ (spočítejte, kolik jich má ČSSD - strana, kterou chce volit více než 25 % lidí...):
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_politických_afér_v_ČeskuVTIPNÉ MOMENTY, KTERÉ MĚ BĚHEM PŘEDVOLEBNÍ KAMPANĚ ZAUJALY:
TOP 09 - Na svém stranickém webu zveřejnili informaci, že České republice ušetřili 270 miliard! Bohužel už se více nerozepsali, jak to provedli. 
KSČM - Na dotaz, proč nemají transparentní účet k volbám 2013, prohlásili, že o něm usilovně jednají a bude k dispozici v dalších volbách. Asi si také představujete tým ekonomických expertů a právníků KSČM, kteří vyjednávají v bance o zřízení účtu. 
ČSSD - Musím říct, že jejich bildboardy jsou fascinující. Nejdříve Sobotka, který ukazuje na text Prosadíme fungující stát. To je samo o sobě na zlatou medaili. Ale ČSSD chce víc. Vedle Sobotky se v další fázi kampaně objevil Zaorálek, Sobotka stojí a ukazuje stále stejným způsobem, ale už ukazuje na Zaorálka - fungující stát zajistí Zaorálek, tedy alespoň v Moravskoslezském kraji. Zaorálek se nakonec v Moravskoslezském kraji objevil na bildboardech s dvojicí neznámých politiků - kompozice ve mě vyvolala dojem, jako by se jednalo o účinkující ve Stardance, nebo účastníky švédské trojky. 
Na závěr hádejte, kdo se skrývá za níže uvedenými funkcemi:
1. Poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. 2. Člen volebního výboru sněmovny. 3. Člen zemědělského výboru sněmovny. 4. Člen Meziparlamentní skupiny Česko - Rakousko ve sněmovně. 5. Člen Rady vlády pro záležitosti romské menšiny. 6. Člen Rady vlády pro energetickou a surovinovou strategii ČR. 7. Hejtman a člen rady Jihomoravského kraje (JMK). 8. Zastupitel Jihomoravského kraje Předseda Rady hospodářské a sociální dohody JMK. 9. Předseda Bezpečnostní rady JMK. 10. Předseda poradního sboru hejtmana pro otázky koncepce zdravotnictví JMK. 11. Předseda Asociace krajů České republiky 12. Člen Komise Rady Asociace krajů ČR pro dopravu. 13. Místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod. 14. Člen monitorovacího výboru ROP NUTS 2 Jihovýchod 15. První místopředseda (a člen ÚVV) ČSSD. 16. Člen politického grémia ČSSD. 17. Člen KVV ČSSD Jihomoravského kraje. 18. Místopředseda OVV Brno-venkov ČSSD. 19. Stínový ministr zemědělství a venkova ČR za ČSSD. 20. Garant zemědělské ústřední odborné komise ČSSD. 21. Předseda dozorčí rady akciové společnosti Cíl. 22. Předseda Politické rady CENTROPE. 23. Člen správní rady Masarykovy univerzity Brno. 24. Člen správní rady VUT Brno. 25. Člen správní rady Mendelovy univerzity v Brně. 26. Člen správní rady Veterinární a farmaceutické univerzity Brno. 27. Člen Řídící komise se statusem rozhodovacím Moravian science centre Brno. 28. Předseda valné hromady Jihomoravského inovačního centra. 29. Předseda Dozorčí rady Vinařského fondu ČR. Ano, je to Michal Hašek. Kolik toho při svém zaměstnání stíháte vy? 

 

VYBÍREJTE S ROZUMEM!

 

Autor: David Hyšpler | středa 23.10.2013 8:00 | karma článku: 15,02 | přečteno: 465x
  • Další články autora

David Hyšpler

Vzhůru k bankrotu, psanci

Co se brzy stane - Internet bude jen Ruský - dojde k odstřizení od internetu globálního - na tom už se pracuje.Všechny západní produkty, které firmy odmítnou do Ruska dodávat budou propagandou označeny za špatné a jejich prodej bu

11.3.2022 v 14:13 | Karma: 14,53 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

David Hyšpler

BOJ PROTI DRAHÉMU BENZÍNU A NAFTĚ

Benzín drahne. Nepamatuji, že by někdy stál tolik. Člověk má přirozeně pocit, že je nutno nakoupit rychle, než zdrahne ještě víc. Optimálně naplnit kanystry. Úplně tomu rozumím.

8.3.2022 v 6:30 | Karma: 8,82 | Přečteno: 401x | Diskuse| Politika

David Hyšpler

Ruský záklaďák

Byl jsem na vojně - v devadesátých letech. A pokud v Rusku probíhá základní výcvik běžných vojáků (ne profesionálů) jako u nás, nevidím se, že Rusko dle plánu během tří dnů nevyhrálo a pravděpodobně nevyhraje.

8.3.2022 v 0:07 | Karma: 23,22 | Přečteno: 718x | Diskuse| Politika

David Hyšpler

Moc = peníze, atomová bomba = smrt

Putin se přepočítal, není to ekonom a zdá, že se kolem sebe nemá nikoho, kdo by mu dokázal vysvětlit, proč bude Německo a USA, vždycky mocnější než Rusko...

3.3.2022 v 13:50 | Karma: 14,92 | Přečteno: 309x | Diskuse| Politika

David Hyšpler

MÁÁÁSLO!

Rok 2018 Psychiatrické léčebny jsou plné lidí, kteří nesehnali máslo za 40! Celosvětový řád se hroutí! Zednářské lóže jednají o dalším zdražení másla. "Půjdeme až na 80 korun!"

22.9.2017 v 11:45 | Karma: 11,02 | Přečteno: 494x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradit ji může Havel

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:44

Přímý přenos Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Zastal se urážené kamarádky, schytal kopanec do hlavy. Policie hledá útočníka

25. dubna 2024  13:42

Pražští policisté pátrají po agresorovi, který v březnu v Karlíně napadl jiného muže. Incident se...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  13:40

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  13:37

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1674x
Je mi 45, OSVČ, ženatý, 2 děti. Mými koníčky jsou film, nezávislá hudba, ochotnické divadlo.